Farmwares disappeared and Farmware system not working


#1

Aloha Folks,

I’m not sure when but all of my installed Farmwares have disappeared and I am unable to install any of them again. The logs show an error of “closed”.

I’ve tried resetting the Farmbot but this didn’t seem to help.


#2

Hey, I’ve experience similar things in the past. Did you upgrade to a new FB os Version for instance just before? Which FW version are you running?


#3

The auto-update is on and I am running Farmbot OS v7.0.1 which I believe updated when it came out.

I am unsure how to check Farmware version, I don’t see anything jumping out at me on the device page or the Farmware page. How do I check?


#5

Select the question mark in the black circle next to the Farmware name in the center panel on the Farmware page…
See picture…

was


#6

@Intelbotfarmer Oh, I see. Unfortunately I am unable to install any Farmware to get to that point. I just have the 3 default of Photos, Camera Calibration and Weed Detector.
From the way @Klimbim worded it, it sounded like you could check the version of the Farmware system itself.

I am still unable to install any Farmware. Any suggestions welcome.


#7

If @Gabriel or someone from the Farmbot team can comment on this I would really appreciate it.
I have finally completed the custom tool I’ve been working on that utilizes a servo and I won’t be able to test it or write Farmware for it until this is sorted.


#8
CS Failed: [install_farmware] - :closed
https://raw.githubusercontent.com/FarmBot-Labs/set-servo-angle/master/manifest.json: :closed

I haven’t seen this error before. Can you check your disk usage? Is your FarmBot able to sync and access other network resources? I also assume you’ve tried rebooting. If nothing else fixes the issue, reflashing the SD card might.


#9

I am able to sync the Farmbot and disk usage is at 20%. I am not sure what you mean by Farmbot able to access other network resources.

I will try a re-imaging of Farmbot OS and see if that helps.


#10

@Gabriel Flashing the OS didn’t seem to help.


#11

Can you access https://raw.githubusercontent.com/FarmBot-Labs/set-servo-angle/master/manifest.json on your network? The URL should load in any browser. Did the disk usage decrease after you flashed the SD card?


Enable bore-scope camera on v1.3
#12

The disk usage went zero after the flash.
And you’re right, for some reason I am unable to access the ‘raw’ URL. If go to the github Farmwre page, https://github.com/FarmBot-Labs/set-servo-angle, I am able to view it. I can then click on the manfest.json file and view it, but if I click the ‘raw’ button I get a connection error. Same as if I paste the URL into the address bar. I will contact our complex area’s network admin to if something has changed recently.
Thank you for helping figure this out.


#13

@Gabriel Looks like Enterprise Infrastructure Services Branch (EISB) of the Hawaii Department of Education (HIDOE) categorized raw.githubusercontent.com as “Shareware/Freeware” and blocked it.
They now have white-listed the domain and I am able to access it but our Farmbot still exhibits the same behavior.

EDIT - Maybe I spoke too soon, access to the domain seems to be intermittent.